Några nollor på fel ställe

I fredags var jag på ett möte på jobbet där vi bl a pratade om intern kontroll. Sånt där som att det inte ska gå att lura företaget på pengar eller på annat sätt narras. Ibland kan det av misstag ändå bli fel och våran redovisningschef hade ett mycket färskt exempel.

Det var en av "mina" enhetschefer som skulle betala ut ett belopp till ett företag som fungerar som underleverantör åt aktuell avdelning. Han godkände vad han trodde var 250 000 kronor men som visade sig vara tusen gånger så mycket, dvs 250 miljoner kronor. Glad i hågen skickade han fakturan vidare till sin assistent (som faktiskt också är hans dotter!! (vi håller det inom familjen)). Lika glad i hågen godkände hon utbetalningen efter att förstås ha kontrollerat noga så som det står i hennes instruktioner. När sen slantarna skulle betalas ut från centrala ekonomiavdelningen så tog det stopp. Det fanns inte nog med pengar på kontot.

Fantastiskt!! Hur kunde det gå till? Jo fakturan hade skannats in maskinellt av det skanningföretag vi anlitar. Dom hade tagit med nollorna som avsåg ören. Fast då skulle det ju bara bli 25 miljoner tänker du förstås nu. Fast då hade skannerprogrammet även tagit med ramen och gjort en etta av den. Alltså en utbetalning på 250 000 001 kronor!

Och så dagens citat:

Motion är strunt. Är du frisk så behöver du den inte och är du sjuk så bör du undvika den

Svaret på vem som jag citerade i förra inlägget var ingen mindre än Albert Einstein


Kommentarer
Postat av: Karin

Åfan. En nolla är ju ingenting det vet ju alla. Det är ju allmänt kännt att saker och ting avrundas uppåt idag.
Vi gillar din blogg. Keep it going:)

2008-06-02 @ 22:56:29
URL: http://variabelle.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0