Mera citat

Jag hörde ett citat idag igen:

Sunt förnuft är lika med summan av alla fördomar man har lyckats skaffa sig fram till man blir 18

Gissa vem som myntade det! Svar i kommande inlägg, men jag tar gärna emot gissningar!

Äh, Plasttanten får ett citat till när jag ändå är igång, som det heter på förekommen anledning:

Man har inte längre frid än ens granne vill


Hatten e din

Nu har äldste sonen fått sin vita mössa. Det är mösspåtagning på skolan med middag och dans. Igår kväll kl sju sa gossen:
- Förresten, jag har bjudit hit min klass i morgon kl fem. Kan ni hålla er borta då?

Lite sent påkommet kanske, tyckte vi. Planering, städning, inköp och sånt blev det liksom inte tid till. Frun skrev iallafall en lista till mig om vad hon föreslog att jag skulle göra om jag fick en stund över på lunchen.
"För han ska skura trappor och han ska bona golv..." Hmmm...

Jag ringde till gossen i fråga i morse och ville att han skulle komma in och planera dagen.
-Aehh nä ja sover. Vi tar det på lunchen.
Det visade sig att han var ledig idag, så på lunchen satte jag listan och ett ICA-kort i handen på honom och hade därmed delegerat ärendet. Han satte igång med liv och lust, och lyckades till klockan fem få till ett riktigt trevligt party.

Han ringde mig och frågade vart det fanns något att dricka. Det var inte Loranga han pratade om. Här kommer min hyllning till "hatten"


Dagens citat

"En man som ser världen på samma sätt när han är 50 år som när han var 20 år har slösat bort 30 år av sitt liv." - Muhammad Ali

Min vän U

Idag när jag träffade min gode vän U så frågade jag honom om han hade varit inne och kollat på min blogg.
- Jo, ja jag har ju försökt men visste inte riktigt adressen.

U visste att mitt alias är micahan och han försökte med alla möjliga kombinationer i adressraden för att hitta bloggen. Ingen träff. Han t o m googlade, men lyckades inte hitta den. Då kom han på att gå in på Facebook där han hittade en Micahan, en Lauronica Micahan, betydligt snyggare än jag.  U gav upp. Jag får fråga nästa gång vi ses, tänkte han. End of story.
 
Trodde U.
Nån timme senare hade U:s flickvän ett ärende till datorn och när bildskärmen kom fram efter att skärmsläckaren fullgjort sitt arbete så kom det fram en bild av en ung och söt Lauronica.
Det var ingen hit. Det blev lite tufft för U att försöka förklara att han bara sökte efter sin gamla kompis.

Nytt från Odlarvägen

Eftersom en av mina bloggkontakter i bortre Orienten (eller så; borta den dan på geografin) så framfördes ett önskemål om en lägesrapport från hemmalägret.

Frantz mår mest bara bra. Fast jag tror att han kan ha fått blåskatarr eller så. Han brukar kunna vara lugn som en bunke (?) många timmar, men senaste veckan springer han och runt och piper och gnäller efter bara en liten stund. Är det ett knep som han märker fungerar eller har han bekymmer med kisseriet?

Gabriel laddar upp inför sin födelsedag. -Hur många dagar är det kvar nu då? Vi var på Jamtli i snålblåsten idag. Jag ska testa att sätta in en bild!

image1

Men serru, det gick!

Magnus funderar på att gå på programbalen nu på onsdag, och jag och hans ömma moder försöker peppa honom att gå. Det är större risk att han grämer sig efteråt än att han ska tycka att det är tråkigt där. Nu när han ändå har köpt sig en kavaj så ska den väl användas.

Mamman, ja hon sköter sig. Hon är lydig, så där som hustrur ska vara. Så när solen tittade fram så påbörjade hon årets trädgårdssäsong. Jag har en bild av detta också:

image2

Så nu när jag har börjat sätta in idolfoton av MKH så kanske hon blir inspirerad att börja blogga själv och sas kvittera.

Vad finnes mer att förtälja? Intet!!

Och nu lite sport...



Jag har gått kurs! Då vill jag få glänsa lite med denna favorit från Not the Nine'o'clock News

Tack Tanten!!

Michan

Karin och Natalie bor ju hos Anders och Jeanette i Kuala Lumpur. Jag fick ett mail från Jeanette i igår med en hälsning och lite bilder av Karin och Natalie på äventyr i staden. Roliga bilder från en häftig stad. I mailet så tipsade Jeanette också Anders (nu på tjänsteresa i Japan) att gå in på den här bloggen. Av misstag skrev hon "michan" istället för "micahan" som bloggadress.

Det visade sig att det finns en michan! Ett enda inlägg från 2005.
  "Är en 30- årig juridik student som känner mig lika förrvirrad som en tonåring på första fyllan. Det är en konstig  
  känsla. Jag borde veta vid det här laget att rättvisa inte existerar, utan bara handlar om vem som har bäst advokat 
  och mest pengar, fan här sitter man och är ekonom och pluggar till en jurkand och ändå när det gäller sitt eget liv är
  man lika oskuldsfull som en sjuårig flicka. Kontenta, man har tydligen inte lärt sig någonting."

Livet hade tydligen hanterat henne(?!) illa och därför skrev hon av sig i ett rasande inlägg. Och sen var det stopp. Undrar lite varför. Jag hoppas att det redde upp sig iallafall.

Macahan

När jag var i värsta "vilda västern"-åldern så började en serie som hette High Chaparal. Associera nu inte till det där jönset i Kanal 5 med två pubertetsfarbröder som roar sig på andras och kanalens bekostnad. Nej, HC var en vilda västern som följde. I Wikipedia står det: Mellan åren 1967 och 1971 gjordes 98 avsnitt. Handlingen utspelar sig på 1870-talet där familjen Cannon driver ranchen High Chaparral i Arizona, USA.

När så Familjen Macahan kom 1978, så hade jag växt vidare och mina westernhjältar hade bytts ut mot andra med mera musikalisk betoning. Alltså missade jag början, och därefter fortsättningen och följaktligen slutet.

När jag tog mig webbnamnet Micahan [Mi:käjan] så var det med en flirt åt vilda västern, men utan att ha sett ett avsnitt av serien. Så i lördags blev jag uppmanad av MKH att ladda hem åtminstone pilotavsnittet av serien. Sagt och gjort, och nu har vi sett den och jag fick mersmak. En härlig hjältesaga. Zeb har en härlig gångstil. Svajande, bakåtlutad, cool stil. Han har nog ridit mycket. Upptäckte att Luke (fast han hette Seth av nån anledning i piloten) spelades av samma skådespelare som har huvudrollen i SF-serien Babylon 5.

Nu gäller det bara att hitta de återstående 97 avsnitten.

Att vara 49...

Hur stor skillnad är det att vara 49 istället för 50? Jo en j-a stor skillnad om man tittar på vår märkliga arbetsmarknad. Det är allmänt känt att dom över 50 inte får de jobb de söker. Det gäller alltså att ha hittat sin rätta plats här i arbetslivet när man väl har klivit över strecket.

Jo, jag söker jobb. Hittills två sökta varav ett med negativt besked med motiveringen att jag var för mänsklig.
-Åhåå, att jag inte tänkte på det? Får försöka jobba med den psykopatiska biten till nästa intervju. Funderar på om det är en 50-årskris som har fått igång mig. Vem vet, jag får konsultera min kurator.
Andra jobbet tror jag inte så mycket på, men den som söker får se. Sen har jag en 2-3 till på gång som jag nog söker. Nån dag jag känner mig mindre mänsklig.

Långt borta + Grabbar

Nu är hon långt hemifrån, den förstfödde. Flög från Arlanda till Phuket idag och lär väl nyss ha landat. Jag var tvungen att gå in i en Atlas och kolla upp vart det ligger. Aha, en liten ö eller halvö vid den thailändska kusten. På ett betryggande(?) tjugo mils avstånd från gränsen till Burma, som just nu är ett naturkatastrofområde med flera 10000-tals döda. Men jag säger som Tage D att sannolikheten att det skulle hända just där en gång till borde ju vara försvinnande liten. Hon reste ju från Otta igår, som också var ett katastrofområde efter vårfloden, så vi får hoppas att det inte blir flera katastrofer.

Igårkväll var jag ute med grabbarna U och J  och vi hade som vanligt en kul afton med många spännande spörsmål på agendan. Det som är trist med en blogg är att man inte kan återge dem, eftersom det finns en sekretess som är absolut. Eden vi svor skålades följdaktligen i Absolut vodka. Jag funderar om vi kanske för säkerhets skull nästa gång förnyar våra löften med Absolut rent brännvin.

Och ikväll vann jag nästan 100 kronor på nätpoker, så nu ligger jag bara en tia back.

Middag med poker

Idag så blev jag och frun bjudna på en god middag av Magnus och Irene. Dom bjöd på grillad karré och kycklingspett. Och potatisgratäng. Visserligen var vi tvungna att åka på Coop och köpa en grill och grillkol för att evenemanget skulle bli av, men ändå. Det var verkligen gott, och skönt att slippa jobba i köket.

Efter att yngsta generationen somnat hamnade jag framför datorn och skaffade mig ett pokerkonto på Svenska Spel. Efter en timmes nöje hade jag spelat bort 20 kronor. Efter ytterligare 20 minuter hade Magnus och Irene spelat bort ytterligare 20 kronor. Jag hämtade hem PokerStars som är en pokersajt där man kan spela för låtsaspengar, och med den tidigare tunga förlusten så valde jag att spela med playmoney. Mina motspelare var bl a från Sicilien, USA och nånstans i Sydamerika. Kändes lite märkligt men kul. Jag satsade gick in med 400 låssasdollar och lämnade spelet efter att ha tredubblat pengarna.

Jag hörde att Variabelle hade fått in virus i sin blogg. Tungt :( Man kan aldrig vara nog försiktig...

Varför Micahan?

Varför kalla sig Micahan? Bara namnet är besvärligt! Det uttalas inte "micka-haan" utan "mickejan med betoningen på kej. Såklart efter den gamle westernprofilen Zeb Macahan. Jag såg aldrig serien när den gick på TV så det kan ju tyckas vara ett märkligt val av nick, men jag tycker att det är bra och jag får alltid ha det i fred i dom forum jag är med i.

Kanske jag borde leta efter Macahan på PB. Många säger att det var en alldeles lysande serie. Men jag har just nu nog med tips på serier att se. Mina två favoritserier är än så länge :
1. Dexter
2. Firefly
Den första för att den är så fruktansvärt spännande. Den andra för att det är en skön serie som har lånat 50 procent vardera från SF- och Westerngenren. Låter inte klokt men blir hur kul som helst.

Plöjer nu "24", och har just påbörjat andra säsongen. Spännande men inte i närheten av Dexter. Jag har en vän som jag pratat med om Dexter ett längre tag. Så skulle han då äntligen se första delen. -Jo bra, sa han, men hans tjej tyckte att den var för läskig, så han fick lägga projektet på hyllan. Tyckte synd om honom.

Fyrverkeri = Tortyr

Igår kväll skulle en kissnödig hund ut på en snabb kvällskissning. Efter en par hundra meter så kom först en par tre brandbillar i "fullaste karriären"  med sirener  påslagna efter krondikes. Frantz sjöng med så gott han kunde. När det började avta så kom en rejäl smäll borta vid Park som gjorde hundstackarn alldeles desperat. Han hukade ner och drog som en vettvilling hemåt. Inget kunde lugna honom.
Och det här som har varit en lugn och sansad hund även under pågående fyrverkande tidigare. Så nu har F gått med i klubben bland alla andra hundar i smällartider. Jag fick sitta med honom på golvet en lång stund innan han hade lugnat ner sig.
Idag for vi på rekreation till Högarna och det tror jag gjorde honom gott. Nu är det förhoppningsvis över med smällandet för denna gång

RSS 2.0